Lægen

Jeg er anæstesiologisk speciallæge.

Jeg er altså 'anæstesiolog' eller - på godt dansk - narkoselæge. Hvis du ikke helt er klar over, hvad en anæstesiolog laver, så er der lidt forklaring i næste afsnit.

Jeg har som læge været ansat på sygehusafdelinger både i Danmark og Sverige. Her er en liste over afdelinger, hvor jeg har arbejdet. Og jeg har såmænd også lavet lidt virtuel anæstesiologi.

I takt med at informatik har fyldt mere og mere af mit liv, har jeg lavet mindre lægearbejde. Min sidste kliniske ansættelse var i år 2000 - siden da har jeg lavet anæstesiologi som freelancer, lidt her, lidt der.

Hvad er en narkoselæge? 

Richard Fuchs har såmænd beskrevet det så udmærket i bogen 'Vel er De syg - håndbog for hypokondrister':

Narkoselægen er en handlingens mand, som betragter sig selv som en superspecialist og ekspert i det meste. Rutinearbejdet med at gøre tjeneste som patientbedøvende servicepersonale for kirurgen ved operationer er for narkoselægen en dagligdags trummerum, hvor han desuden må tage imod kritik og udskældning fra den opererende kirurg...

Glad bliver narkoselægen, når det pludselig haster og bliver farligt og dramatisk. Når han f.eks. kaldes til akutmodtagelsen for at foretage en genoplivning. Så er han dramaets helt, den lysende ridder; om end ikke ligefrem på en hvid hest og med lanse i hånden, så kommer han løbende i hvide træsko og med en svælgslange højt hævet. ... Dette er det øjeblik en narkoselæge lever for.

Mine kliniske ansættelser 

Jeg har været ansat på mange forskellige afdelinger i mange forskellige sygehuse. Sundhedssektoren er i evindelig organisatorisk forandring hvor afdelinger kommer og går, og sygehuse fusionerer og ændrer funktion. Jeg har opgivet at vedligeholde links til de steder, jeg har arbejdet:

Den virtuelle anæstesiolog 

Der var nogle år, hvor jeg beskæftigede mig seriøst med at præsentere dansk anæstesiologi på Internettet - jeg skabte sitet DANest Home og var medstifter af DANest List.

Det viste sig desværre, at ethvert forsøg på at overbevise Dansk Anæstesiologisk Selskab om det hensigtsmæssige i at skabe en international Internet-præsentation var rent tidsspilde, så både postliste og web-site blev atter lukket.

Jeg er ikke længere den virtuelle anæstesiolog. For at udtrykke det på godt Sjællandsk: Been there, done that.

Opdateret
24-08-2017
Gert Galster
Gg